Izetbegović: Nije dobro kada se vjerske zajednice miješaju u politiku, a SPC to radi već dva vijeka

O situaciji i dešavanjima u Crnoj Gori govorio je i Bakir Izetbegović koji je rekao kako nikada nije dobro kada se miješaju vjera i politika.

To obično bude na štetu vjere. To nije dobra kombinacija. Kada se vjerske zajednice umiješaju u politiku to bude na štetu mira i ljudskih života. Srpska pravoslavna crkva to radi uporno već skoro dva vijeka, kazao je Izetbegović.

Dodao je da to nije nikome nanijelo nikakvog dobra, pa ni Srbima.

– Ne znam kako će se stra razvijati stvari. Ostrašćene su obje strane u Crnoj Gori. Naravno da su brigu izazvale te litije, pa formiranje vlade u Ostrogu. No pokazalo se da je jači procrnogorski refleks, dodao je Izetbegović.

Naglasio je da Crna Gora ima većinu koja je za EU i NATO integracije, prenosi Klix.

– Crna Gora je dokazala da je za to da se ne negira genocid u Srebrenici. Odstranili su ministra koji ga je negirao, donijeli su Rezoluciju o Srebrenici. Ipak nadjačava ova strana procrnogorska”, zaključio je Izetbegović u objavi na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79