Izetbegović o potezu Efendića: Nije išlo, nije bilo hemije

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije govorio je danas o, između ostalog, izlasku Semira Efendića iz ove stranke, ali i mogućnosti nove koalicije na nivou Federacije BiH i RS-a.

Napomenuo je da je potez Efendića – očekivan.

“Dugo to traje. Pokušali smo ga zadržati, ali nije išlo, nije bilo hemije”, rekao je Izetbegović za BHT.

Uporedio je ovakav potez sarajevskog načelnika i njegov prelazak u Stranku za BiH sa potezima u sportu.

“To vidimo u sportu, kada nekoj ekipi ne ide dobro – uzme recimo crnog košarkaša i tako dalje. Da li će biti tako sa Efendićem, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati. Pokušali smo ga zadržati”, poručio je Izetbegović.

Dalje je poručio kako je ovo šansa za ovu stranku i, moguće, nove ljude.

“Kada se ukloni jedno drvo, postoji šansa za nova dva. Tako je bilo i ranije”, rekao je lider SDA.

Pojasnio je kako su mnogi isto tako nešto pokušali odlaskom iz ove stranke, ali da je tek Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda, “privremeno uradio tako nešto”.

“On je dobar govornik, ali narod se već razočarao”, poručio je on.

Na konstataciju da je SDA ostala bez predstavnika na funkciji načelnika u Gradu Sarajevu, Izetbegović je napomenuo da je ova stranka i ranije bila u takvim situacijama.

“Ovaj put je došlo do neprirodnog saveza protiv SDA. Ja se pouzdam u to da su ljudi dobili šansu da nešto urade. Već se osjeća nervoza u narodu, razočarani su”, rekao je Izetbegović, govoreći o koaliciji Trojke.

“SDA nije nikada obećala previše – pa nema ni razočarenja. SDA zacijeli rane i ide dalje”, poručio je Izetbegović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79