Izetbegović o slučajevima Dragičević i Memić: Sva slabost i površnost u pravosuđu

Realno je očekivati da BiH dobije status kandidata za ulazak u Evropsku uniju u prvoj polovini 2019. godine, kazao je Bakir Izetbegović predsjednik SDA.

U svom obraćanju istakao je da sve više mladih ljudi napuštaju BiH sa istim ciljem i nadom.

– Odlazak mladih i obrazovanih ljudi, čitavih porodica, je najteži problem s kojima će se BiH u budućnosti suočiti.

On je obećao građanima BiH stabilizaciju prilika u zemlji i napredak u svim bitnim segmentima kakav nismo imali od vremena potpisivanja Dejtona, napredak privrede koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, napredak u izgradnji saobraćajne i energetske infrastrukture koja će od BiH napraviti veliko gradilište.

Izetbegović je govorio i o pravosuđu koje se povlačilo pred pritiscima politike.

– Nije se sudilo neustavnim referendumima i neizvršenju presuda Ustavnog suda BiH. Pokrenuta je prava kampanja hapšenja i podizanja optužnica protiv legendarnih branilaca BiH, general Mahmuljin, general Dudaković, Dragan Vikić, Jusuf Pušina, general Dreković su samo neka od zvučnih i cijenjenih imena – kazao je Izetbegović.

Dodao je da je cilj napraviti vještački balans presudama za udruženi zločinački poduhvat izrečenim od strane Haškog trinbunala u novembru prošle godine.

– Sva slabost i površnost u pravosuđu očitovala se i kroz nefunkcionalno i kontroverzno vođenje slučajeva Dragičević i Memić koje izaziva sve jači gnjev i revolt porodica u javnosti – kazao je Izetbegović.

Patria

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79