Izetbegović o Trojci: Bitne pozicije su predate Dodiku i Čoviću, a HDZ-u još značajnije u FBiH

Izetbegović o Trojci: Bitne pozicije su predate Dodiku i Čoviću, a HDZ-u još značajnije u FBiH


Lider Stranke demokratske akcije gostovao je večeras u Vijestima u 7 Hayat televizije. Govorio je o trenutnoj političkoj situaciji, Trojci, Dodiku i Čoviću…

Prvo je prokomentarisao jučer otkazani ranije najavljeni sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a, a onda su se u Banjoj Luci sastali Dodik i Čović.

“To je trajno savezništvo. Možemo mi priželjkivati i da se Čović distancira, ali bojim se da je to trajno savezništvo. Nije slučajno da je Čović u momentu kad je bio jako zainteresiran, u vrijeme neumskih pregovora, otišao u Banju Luku i čestitao dan RS-a. To su poruke koje se ne mogu lahko mijenjati”, kazao je Izetbegović.

Problemi u vladajućoj koaliciji su očigledni, može li ovo biti naznaka njenog raspada i rekonstrukcije vlasti na državnom i federalnom nivou?

“Ne. Postoji ljutnja kod Dodika na Trojku. Nije realno očekivati dramatične rasplete. Prije će se sve ovo svesti na blokade, usporavanje svega, zastoj. Trojka će sada raditi na tome da popravlja svoj imidž. To će lagano sići u zamrznut odnos. Bitne pozicije su predate Dodiku i Čoviću, HDZ-u, još značajnije u FBiH. Bojim se da će ovaj mandat pojesti skakavci”, rekao je Izetbegović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija