Izetbegović odgovorila Forti: Ne morate zvati cijelu stranku da vas brani

Povodom saopćenja za javnost koje je danas uputila Naša stranka, oglasila direktorica KCUS, prof. dr. Sebija Izetbegović.

– Ako je cijela vaša stranka, Naša stranka, meni jednoj napisala ono što ste napisali, onda zaista dokazujete da ste nekompetentni i nesposobni nositi se sa ozbiljnim problemima. Zar vi nemate nekih zdravstvenih stručnjaka – pita Izetbegović.

Pomagali smo KS

Obratila se premijeru KS Edinu Forti i rekla da je sve što je napisala potkrijepljeno stukom.

– Gospodine Forto ja sam naravno direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i ono što sam vam napisala je potkrijepljeno samo strukom i iskustvom doktorice koja predvodi ustanovu koja se godinu dana bori za život najtežih bolesnika, nije lično. Ne morate zvati cijelu stranku da vas brani – poručila je.

Osim toga vi biste morali znati šta je radio vaš prethodnik. Izolatorij na Građevinskom fakultetu pravio je Kanton Sarajevo u ranijem sazivu na čelu sa premijerom gospodinom Mariom Nenadićem, a mi smo pomagali bez ijedne potrošene marke KCUS, navodi.

Napravite izolatorij

Da li ste vi gospodine Forto i vaša Vlada sposobni napraviti izolatorij? Ako jeste, napravite ga!? Hitno. Sudeći po tome kako radite uskoro će nam trebati.

Na skupu SDA na Ilidži nisam prekršila ni jednu propisanu mjeru – maska, rukavice i distanca. Vaši partijski drugovi su prekršili sve to dernečenjem u Mostaru nedavno.

Istina je itekako se bavim zdravljem građana za razliku od Vas. Vi se bavite politiziranjem, vrijeđenjem i pokušajima diskreditacije.

Bilo bi bolje da svoju energiju usmjerite u svoj posao i edukaciju. Sovjetski Savez, u kojem vi imate namjeru kupiti vakcine, ne postoji od 1991. godine. Osim toga „Sovjetski Savez“ kako nam rekoste ne proizvodi vakcinu Astra Zeneca, koju nam obećavate kupiti.

P. S. Ponosna sam članica SDA i potpredsjednica Kantonalnog odbora voljom onih koji su me izabrali i do čije riječi mi je stalo. Na izborima za Parlament Federacije BiH dobila sam preko 13.000 glasova. Kad vi budete dobili približan broj glasova, onda ću možda vaše riječi shvatiti ozbiljno. Do tada, savjetujem vam da ipak slušate struku. Za pokušaj nekog uspješnog rada suspregnite sujetu svojstvenu neznalicama i čestitajte na junačkoj borbi svim uposlenicima KCUS-a i meni, navodi se u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79