Izetbegović: Ostaje status quo dok SNSD ne prihvati da entitet ne može komandovati državom

Stvari će biti status quo sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati državom, rekao je danas predsjednik SDA Bakir Izetbegović, komentirajući formiranje vlasti u BiH.

Komentirao je i izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koji je kazao kako imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH nije moralno pitanje, već isključivo pitanje političkih kapaciteta u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je kazao, ne pregovara on godinu dana sa SDA, već SNSD i Milorad Dodik.

– Šarović je rekao kada bi on to pokrenuo da bi to relativno lako bilo postići te 22 ruke. Pa vjerovatno je tako. Samo ne znam šta bismo novo dobili. U ovom času imamo Vijeće ministara, koje funkcionira, mogli bi slično dobiti, ali ne vjerujem da bi HDZ bio za takvu kombinaciju. Stvar će biti status quo dok SNSD ne odluči da prihvati da entitet ne može komandovati državom – rekao je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79