Izetbegović otkrio: Milorad Dodik me zvao na sastanak, odbio sam ga!

U Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo sinoć je održana svečanost povodom 31. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je, obraćajući se prisutnima, podsjetio na izazove i poteškoće sa kojima su se SDA i svi građani ove sarajevske općine suočavali u prvim godinama od nastanka stranke.

U jednom dijelu svog govora posebno se osvrnuo na odnos s Miloradom Dodikom, te otkrio šta od njih očekuje.

– Od SNSD-a i Srba ne očekujemo ništa više nego da poštuju bažične stvari, Ustav, vladavinu zakona, Konvenciju o osnovnim ljudskim pravima i slobodama koja je dio našeg Ustava. Ako mogu neka poštuju i nas, bilo bi dobro i lijepo. A ako ne, onda bar ove stvari koje sam pobrojao OHR, Dejtonski mirovni sporazum, oni to ne poštuju. Dakle to će morati da poštuju – kazao je Izetbegović.

Otkrio je da ga je ovih dana Dodik zvao na sastanak, te da ga je odbio.

– Zvao me ovih dana da razgovaramo, da sjednemo i razgovaramo i ja sam to odbio. Dakle, samo on, ja i Čović. Odbio sam ga zato što bi on to pretvorio u pregovore, o povratku na izvorni Dejton, o razbijanju Oružanih snaga. O tim stvarima nećemo pregovarati, jer je to ispregovarano. To je napravljeno – izričit je bio lider SDA.

Još jednom je naglasio da Dodik ima problem s OHR-om.

-OHR je konačno nametnuo taj civilizacijski zakon, neka s njima pregovara, šta imam sa mnom pregovarati. Dakle, o bazičnim temeljnim stvarima se ne pregovara. Ako ima neki prijedlog kako da prevaziđemo ovo što je zakuhao, nega ga javno izloži – poručio je Izetbegović, piše Hayat.

  Lažno prijavljena bomba na svadbi, uviđajem utvrđeno da je bilo više gostiju nego što je dozvoljeno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79