Izetbegović polupao lončiće: U Komšićev kadar svrstao SBB-ovog premijera i poslanika koji je napustio DF

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović komentarisao je danas odnos lijevo orijentisanih političkih stranaka prema SDA, prenosi PRESS.

Novinar portala Faktor.ba zaključio je da je opozicija u FBiH prijetila protestima ukoliko se budžet ne usvoji, da su u ponedjeljak glasali protiv budžeta, a SDA-u su fakturisali odgovornost jer su prihvatili tekst u kojem je usvojen.

“Kako komentirate taj odnos, te općenitu praksu izjednačavanja odgovornosti vaše stranke sa odgovornošću SNSD-a i HDZ-a za svaki problem u BiH?”, pitao je Faktor.ba.

Predsjednik SDA dao je u krajnju ruku neobičan odgovor:

“Naoko, ljevičarske stranke su opozicija trojki SDA-HDZ-SNSD, izjednačavaju nas, dižu dreku, napadaju. Realno, one su opozicija i rival samo SDA-u, one su potpuno bezopasne u odnosu na HDZ i SNSD. Oni ne smiju ni “priviriti” na teritorij pod kontrolom Čovića i Dodika. Neće ni pokušati, kao što nisu pokušali ni do sada. Napast će na ono što je odbranjeno i ekonomski unaprijeđeno, na Kanton Sarajevo prije svega. Njih zanima laka borba, dobri budžeti, fotelje. Časna iznimka je Demokratska fronta. Jedina socijaldemoktarska alternativa koja ima potporu i hrvatskom korpusu je ova stranka, oličena u Željku Komšiću, Zlatku Miletiću i Mariju Nenadiću. Časna iznimka je Demokratska fronta. Jedina socijaldemoktarska alternativa koja ima potporu i hrvatskom korpusu je ova stranka, oličena u Željku Komšiću, Zlatku Miletiću i Mariju Nenadiću”, odgovorio je Izetbegović.

Odgovor je neobičan iz razloga što je Zlatko Miletić, inače poslanik u Domu naroda PS BiH kao i Izetbegović, napustio DF dok je premijer Kantona Sarajevo Marijo Nenadić imenovan kao prijedlog SBB-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79