Izetbegović rekao kako je odbio poziv Dodika, Dodik poručio da Izetbegović laže

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kazao je da je spreman da razgovara sa bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Dodik je naglasio da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

– Prije dva dana je neko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića – rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

On je naveo da pristaje na ovaj sastanak samo pod uslovom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerovatno Izetbegović odbio taj sastanak.

– Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da stranci nisu dobronamjerni prema Srbima i RS.

– Ponašaju se podsmješljivo i ignorišu sve probleme na koje smo ukazivali u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim – naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktuelnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca

  Bio u četiri logora: Profesor Safet Gagula živi u nehumanim uvjetima, treba pomoć dobrih ljudi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79