Izetbegović: SDA će nastaviti unutrašnju reformu

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas s delegacijom SDA Tuzlanskog kantona, koju su, uz predsjednika kantonalnog odbora Fahrudina Skopljaka, činila i četvorica novoizabranih predsjednika gradskih i općinskih odbora SDA.

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradskog odbora SDA Srebrenik izabran je inžinjer elektrotehnike Edin Vikalo, na čelu Gradskog odbora SDA u Gradačcu bit će politolog Bahrudin Ahmetagić, dok će predsjednik Općinskog odbora SDA Doboj Istok biti aktuelni načelnik Općine Kemal Bratić.

Za predsjednika Općinskog odbora SDA u Sapni izabran je 27-godišnji inžinjer šumarstva Seid Dedić.

Novoizabrani predsjednici informirali su Izetbegovića o aktuelnoj situaciji u svojim lokalnim zajednicama te predstavili viziju i planove za buduće djelovanje SDA u ovim sredinama.

Izetbegović je pružio podršku i poželio sreću novoizabranim predsjednicima, naglašavajući da SDA mora nastaviti unutrašnju reformu, u kojoj će se, uz iskusne kadrove, u stranačkoj strukturi otvoriti prostor za mlade ljude.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79