Izetbegović tvrdi da se nije školovala u Zagrebu, dokumenti govore suprotno

Jučer je Sebija Izetbegović ekskluzivno pred kamerama N1 ustvrdila da nijedan dio njene specijalizacije nije radila u Zagrebu, te da je boravak tamo provodila u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” na zamolbu profesora Srećka Šimića kako bi učila, dok je zbog bolesti vrijeme morala provoditi u Zagrebu.

Priča se mnogo zakomplicirala, i jedini ispravan način bio bi da inspekcija detaljno izvrši uvid u sve dokumente na Medicinskom fakultetu i provjeri navode prof. Izetbegović, a nakon što je Asim Kurjak jasno kazao da nije bio njen mentor kod izrade doktorata. Izetbegović je jučer kazala da joj je on bio mentor! Za sada iz prosvjetne inspekcije nema nikakvih informacija, piše Patria.

“Ne. Uopće. Ja sam specijalizaciju provela u Kliničkom centru, na Ginekološko-akušerskoj klinici u Sarajevu. Ja sam specijalizaciju dobila 1992. u firmi Velefarmacija. Ja sam bila uposlenik Velefarmacije koja je pokušala otvoriti ginekološku ambulantu, jer je preko 90 posto uposlenica bilo ženskog spola. I onda smo imali dogovor da ćemo ja kao njihov specijalizant, održavati tu ambulantu i brinuti o svim uposlenim ženama“, izjavila je Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ali, da bi povjerovali u ove navode morat će nam neko objasniti dokument u kojem se vidi da Izetbegović tvrdi da je završila određene ispite u Zagrebu te da moli da studij nastavi u Sarajevu. Tačnije navodi da je položila 10 od 14 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu ali da je zbog političkih prilika morala napustiti Zagreb!?

Dakle, osim problema mentorstva doktorskog rada (je li Kurjak bio mentor ili ne), sporno je pitanje kako je Izetbegović u Zagrebu položila 10 ispita koji su joj kasnije priznati u Sarajevu. Kurjak je rekao da ona nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79