Izetbegović: U HDZ-u žele da se pitaju o našim kadrovima, Konaković hoće haos iz Beograda u Sarajevu

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentariao je danas aktuelne političke prilike u zemlji i kazao da su su izjave opozicije neodgovorne, neutemeljene, i da je SDA učinila sve da se usvoji budžet i ostvare preduslovi za izbore.

On je rekao da je SDA bila spremna da jučer napravi izvjesne kompromise oko imenovanja ali da je cijelo vrijeme sastanka u Istočnom Sarajevu, hrvatska strana, kao je naglasiom bila suzdržana te nije željela potpisati dokument gdje su precizirana imenovanja.

Na sjednici Vijeća ministara nije se želio poštovati hronološki red imenovanja, zašto bi se išlo preko reda. Sve u svemu nije to izgubljen – kazao je Izetbegović

Prokomentirao je izjavu Krišto da SDA želi da se “jedina pita oko imenovanja, a da drugi budu ikebane”, Izetbegović je kazao da je HDZ taj koji odlučuje mimo svojih kapaciteta, da zbog njih nije izabrana Vlada FBiH.

– Oni žele da se pitaju o kadrovima bošnjačke strane, mi njima ništa ne uslovljavamo. SDA sigurno nije kočničar, niti šta namećemo drugim stranama”, kazao je.

Izetbegović je kazao da ružne slike ovih dana stižu iz Beograda.

– Izgleda kako gospodin Konaković takve slike želi vidjeti i u Sarajevu. Kao da nam nije dosta ove krize koju nam prave ovi iz Mostara i Banja Luke, kao da nam nije dosta korone, kao da trebamo još neki haos u Sarajevu. Gospodin Konaković bi izgleda da i to priredi Sarajlijama. Mislim da se niko neće odazvati takvom scenariju – kaže Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79