Izetbegovići ubacili glasove u kutiju: SDA će napraviti manji korak naprijed

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i njegova supruga, direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović obavili su građansku dužnost i glasali na lokalnim izborima.

Nakon što su zaokružili kandidate i stranku kojoj su dali povjerenje, lider SDA je odgovorio na novinarska pitanja.

Prvo je bilo zašto su održavani predizborni skupovi SDA u vrijeme pandemije te da li se treba izviniti zbog toga kao predsjednik stranke.

“Bitno je bilo je da se predizborni skupovi drže u skladu sa propisanim mjerama. Nisu se svi tako održavali. Mnogi su griješili i to nije bilo dobro. Mogli smo odustati, ali bolje održati, kao što kažu na toplom režimu. I to je dio demokratije. Ne mislim da dugujem izvinjenje, ali ako se trebam nekome nešto izviniti, vrlo rado”, kazao je.

Izetbegović je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju.

“Neka biraju one koji dobro rade, a ne one koji dobro pričaju. To je naročito važno za načelnike. Lokalna politika se vezuje i sa onom na vrhu države, a znamo kakve probleme imamo pa je i to dobro imati u vidu”, poručio je.

Kazao je i kako će SDA će napraviti manji korak naprijed na ovim lokalnim izborima.

“Nikakvi kako najavljuju tektonski poremećaji iz temelja se neće desiti. Mislim da su načelnici SDA radili dobro”, kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79