Izgorio automobil političara iz Trebinja

Putnički automobil marke sitroen, koji vozi Sanja Deretić, aktivistkinja Srpske demokratske stranke u Trebinju, na čijoj je kandidatskoj listi za Parlamentarnu skupštinu BiH bila na prethodnim Opštim izborima, izgorio je jutros oko 2 sata.

Auto je planuo ispred njihove porodične kuće u naselju Gorica, odakle je stigao i poziv Policijskoj stanici Trebinje,nakon čega je izvršen i uviđaj, ali se o uzrocima požara još nisu izjasnili.

Povodom ovog nemilog događaja je u prostorijama Srpske demokratske stranke, GO Trebinje, održana i pres konferencija opozicionih odbornika lokalnog parlamneta, Slobodana Prtila, šefa Kluba odbornika SDS-a i odbornika Ilije Mastilovića, kao i Đorđa Vučinića i Duška Ninkovića sa Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Prtilo je napomenuo da se na ovaj način šalje ružna slika o gradu koji svoj imidž gradi na turističkim potencijalima, ljepoti i dobroti njegovih ljudi.

“Ja znam da je teško direktno ili indirektno preduprijediti ove događaje, ali samo nečinjenje ništa u cilju rasvjetljavanja motiva događaja, kao i počinilaca, ostavlja još veću ljagu na ovome gradu i podiže još veću famu na same događaje”, istakao je Prtilo, apelujući da se svi događaji rasvijetle i utvrdi da li ovo ima i političku konotaciju.

On je zatražio da se, u cilju definisanja motiva svih paljevina i zbog zaštite građana i njihove imovine, dodatno angažuju Savjet za bezbjednost grada, gradonačelnik, ali i državni organi, policija, sud i tužilaštvo.

Ovo je četvrti zapaljeni automobil u Trebinju u ovoj godini, jer su u januaru zapaljeni automobili Vladana Mastilovića, brata odbornika SNSD-a u lokalnom parlamentu Milutina Mastilovića, kao i Trebinjca Zorana Vujovića i radnika OSE Jova Asanovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79