Izgorio automobil službeniku Obavještajno sigurnosne agencije

Službeniku OBA Jovi Asanoviću u potpunosti je izgorio automobil “pežo 207 karavan”, ispred porodične kuće u selu Grab kod Trebinja.

U Policijskoj upravi Trebinje je potvrđeno da se sve dešavalo jutros u ranim jutarnjim satima, kada su oko 3 časa zaprimili prijavu i odmah izašli na teren, zajedno sa Vatrogasnom jedinicom Trebinje, ali ni jedni ni drugi nisu davali više detalja, osim da je obavljen uviđaj.

Automobil je, međutim, u potpunosti izgorio, a prema prvim sumnjama riječ je o paljevini i to zapaljivim koktelom, tako da je plamen u dobroj mjeri uništio automobil.

Da je požar podmetnut sumnjaju i mještani Graba, jer je, kako kažu, sve asociralo na to da je paljevina bila pripremljena, pa je na obližnjem stubu i struja bila isključena i to na način da je katanac koji je bio na razvodniku obijen, a zatim spuštena sklopka, pa je sve obavljeno pod okriljem noći.

Mještane je probudio i lavež pasa, a zatim i buka automobila, ali dok su postali svjesni situacije i kada se plamen razgorio počinilac ili više njih su već bili pobjegli.

Do Asanovića nismo mogli doći, ali sve komšije tvrde da je u pitanju pošten čovjek i dobar komšija, te da im nije jasno zašto je ovo urađeno.

Ovo je treći zapaljeni automobil u Trebinju u ovoj godini, jer su u januaru zapaljeni automobili Vladana Mastilovića, brata odbornika SNSD-a u lokalnom parlamentu Milutina Mastilovića i Zorana Vujovića, a prije njih je u prošloj godini zapaljeno još nekoliko automobila.

Ranije paljevine je trebinjska policija većinom riješila, a nedavno su pripadnici Policijske uprave Trebinje uhapsili Srđana Kržića zbog sumnje da je zapalio automobil pripadniku tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Trebinje Miloša Lukajića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79