Izgradili most, a neće da ga otvore, građani sumnjičavi: “Tu nešto smrdi”

Jedan od “žrtava” neformiranja vlasti je most “Bratoljub” koji se nalazi na Drini između BiH i Srbije

Lideri političkih stranaka u BiH koje su dobile većinu glasova na prošlogodišnjim općim izborima, zbog nerada i stalnih uslovljavanja, u blokadi drže milijardu eura.

Pod pritiskom stranih ambasadora, BiH je na korak da dobije novo Vijeće ministara, i to tek 13 mjeseci od održanih izbora.

Jedan od “žrtava” neformiranja vlasti je most “Bratoljub” koji se nalazi na Drini između BiH i Srbije.

Most je završen prije dvije godine, a za završetak graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija potrebno je tri miliona KM. Rok do kada je Vijeće ministara trebalo da odobri sredstva bio je 20. septembar. To je za sada na čekanju.

Žitelji i s jedne i druge strane se nadaju da će otvaranjem mosta se podići i kvaliteta života. Ali, za sada vlasti za to nije briga.

– Most bi mnogo značio za Bratunac i okolinu. Ne znam što se ne otvara, to mene čudi. Most napravljen, a niko ništa. Tu nešto smrdi, kaže Milomir Milovanović iz Bratunca.

U videu pogledajte prilog Radija Slobodna Evropa koji govori o svom besmislu politike u BiH, te nebrige vlasti za građane.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79