Izgradnja novog graničnog prijelaza Doljani očekuje se ove godine

Izgradnja novog graničnog prijelaza Doljani očekuje se ove godine


Jedan od najfrekventnijih graničnih prijelaza u našoj zemlji, Doljani, između Čapljine i Metkovića, ove bi godine, kako saznajemo, trebao biti sagrađen.

Ideja o izgradnji novog graničnog prijelaza na jugu zemlje počela se konkretizirati koncem 2018., kada je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH kupila zemljište, površine 4.300 kvadratnih metara, što je koštalo skoro milion maraka.

Za gradnju novog graničnog prijelaza, što nam je potvrdio Ratko Kovačević, portparol UIOBiH, planirano je 4,2 miliona KM.

 


– Sredstva nisu osigurana u prošloj godini jer su sve državne institucije bile na privremenom finansiranju. Naravno, UIO je ponovo uputio zahtjev da se u budžetu Uprave za ovu godinu među kapitalnim ulaganjima nađu sredstva za gradnju na Doljanima. Radi se o graničnom prijelazu koji je vrlo opterećen i frekventan, posebno ljeti. Zato je neophodno da UIO uradi bolji, veći, savremeni granični prijelaz – pojasnio nam je Kovačević.

Čim sredstva budu na raspolaganju, bit će pokrenuta tenderska proceduru za izgradnju ovog graničnog prijelaza.
Novi granični prijelaz bit će sagrađen prema standardima Evropske unije, a imat će tri ulazne i tri izlazne trake, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija