Izgubila pet članova obitelji: Iz sirijskog pakla stiže i siroče, preživjelo raketni napad, zadobilo opekotine po licu

Sa devet bh. ISIL-ovaca koji bi narednih dana trebali biti deportirani iz Sirije u BiH je i djevojčića koja ima nepune tri godina, a u sirijskom paklu, u kojem je preživjela raketni napad, ostala je bez svih članova porodice, saznaje „Dnevni avaz“.

Raketni napad

Ova djevojčica je, prema sigurnosnim podacima, na sirijskom ratištu izgubila čak pet članova obitelji, oca, majku, braću i sestru, a i sama je zadobila povrede po tijelu.

Prema informacijama „Avaza“, ova porodica, čiji se identitet drži u strogoj tajnosti, stradala je u napadima Sirijskih demokratskih snaga na uporišta ISIL-a, a nakon nesreće, najvjerovatnije uzrokovane raketnim djelovanjima, ova trogodišnjakinja zadobila je opekotina po tijelu.

– Svi njeni članovi porodice su poginuli. Ona je dobila čak i opekotine po licu – kaže naš izvor, upoznat s planom deportacije.

Saznajemo da je djevojčica, navjerovatnije, rođena na sirijskom ratištu, a o njoj će brigu preuzeti socijalne službe u državi čim stigne u Bosnu i Hercegovinu iz sirijskog izbjegličkog kampa.

Deportacija je, za sada, zaustavljena zbog napada Turske na kurdske položaje.

Interpolova potjernica

– Ova deportacija je trebala biti prioritet, ali su sada postala prioritet dešavanja u vezi s napadom Turske. Čekamo rasplet situacije – tvrdi naš sagovornik.

Osim djevojčice, u BiH će stići i šest ISIL-ovaca koji se nalaze na Interpolovoj crvenoj potjernici i tri osobe za kojima se traga. Svi će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, koje je upoznato s deportacijom.

Od Keserovića do Čurta

Na spisku ISIL-ovaca su još i, kako smo objavili, Emir Ališić, Hamza Labidi, Jasmin Keserović, Senad Kasupović, ali i Armin Abdulah Čurt. Čeka se deportacija i Miralema Berbića, Emira Markote, Muharema Dunića te Armina Dželke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments