Izgubio bitku s koronom: Preminuo Predrag Živković Tozovac

Pjevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini.

Predrag Živković Tozovac posljednjih nedelja liječio se od korona virusa, a vijest da je preminuo za “Blic” je potvrdio njegov kum.

“Nažalost nije izdržao, ovaj kovid ga je skroz razorio”, rekao je on.

Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu sa potvrđenim korona virusom i upalom pluća.

Pjevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Međutim, Tozvac nažalost nije uspio da pobjedi korona virus.

Tozovac je rođen je u Kraljevu 1936. godine, od oca Svetozara Toze Živković,a po kojem je i dobio nadimak, i majke Budimke. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

Osim harmonike, svirao je više instrumenata, a završio je i studije ekonomije.

Popularnost je počeo da stiče sredinom šezdesetih godina 20. vijeka, da bi 1971. godine postao jugoslovenska zvijezda, pobijedivši na Pesmi leta kompozicijom “Mirjana”.

Pobijedio je i naredne godine poznatom pjesmom “Oči jedne žene”.

Zbog pjesme “Jeremija” bio je na udaru komunističkih vlasti, zbog čega je dvije godine živio u Njemačkoj, a po povratku mu je oduzet pasoš. Međutim, to nije pomutilo Tozovčevu popularnost.

Mnogi ga smatraju najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a njegove pjesme nisu izblijedile sa godinama pa su tako i dan danas neizbježan repertorar na svim proslavama i veseljima, poput “Ti si me čakala”, “Oči jedne žene”, “Jesen u mom sokaku”, “Leno, Leno Magdaleno” i drugih…

Slavni pjevač se početkom 2021. godine vjenčao se sa svojom životnom saputnicom Emilijom Mimom i to nakon 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79