Izlazio sa starletama, nosio markiranu odjeću: Ovo je kuća Uroša Blažića

Osumnjičeni za višestruko ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva Uroš Blažić živio je u kući u Varovnici. Ekipa Telegrafa na terenu zatekla je kuću sa razbijenim prozorom.

Objekat je zapečaćen, a u vremenu od počinjenog masakra pretresana je više puta.

U istom selu, dok Uroš B. dan provodi u pritvoru u Smederevu, gdje je sproveden odmah poslije hapšenja, danas su se održale tri sahrane.

U pucnjavi su ubijeni policajac M. P. (22), njegova sestra K. P, kao i njihov prijatelj D. T. (25).

Jučer je obavljena sahrana petero mještana Malog Orašja kod Smedereva, također nastradalih od ruke Uroša Blažića.

– Ljudi su dno dna! Cijela porodica – majka, otac, valjda ima i brata i snaha i djedu koji sa njima živi su stalno maltretirali. Čovjek ima preko 80 godina, sam pješke šeta, ode od kuće u voćnjake da pobjegne od njih. Sramota me je što su iz ovog sela.

Komšija ih je prije nekoliko godina prijavio za pucnjavu, oduzeli su im oružje i vratili poslije tri dana. Stalno su pucali, ubijali su komšijske kerove. Uroš je bahato vozio kroz selo, nije mario ko mu ide u susret, svi su morali da mu se sklanjaju – kaže komšija porodice.

Uroš bio blizak i sa zadrugarom Nikolom Đorđevićem: Zajedno putovali i izlazili

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79