Iznenađenja na listama SDP-a: U politiku se vraćaju Lidija Korać i Edina Papo, Vranić juriša u državni parlament

Uglavnom sve stranke su skrojile izborne liste za Opće izbore, a one koje nisu ulaze u same finiš.

Iz onog što je do sada objavljeno vidi se da su se stranke uglavnom trudile da podmlade liste, dok ih predvode iskusni kadrovi.

Raport je dobio na uvid kompletne liste SDP-a s kandidatima iz sarajevske jedinice za sve nivoe vlasti.

Kao što je poznato, gradonačelnica Benjamina Karić predvodit će kantonalnu listu, odmah iza nje su: Adnan Šteta, Davod Čičić, Jelena Pekić, Igor Stojanović, Kenan Magoda, Samir Avdić, Belma Kapo, Kristina Petrović, Irfan Čengić (tek deseto mjesto!?), Vedrana Vikić-Musić, Ademir Spahić, Majda Kalamujić…na 22. mjestu je Enid Tahirović.

Jednu federalnu listu vodit će Mahir Delić, iza njega su Sandra Čolo, Damir Mašić,Samit Habota, Olja Muratagić-Lojović, Pavle Zavišić, Suad Došlo, Rada Lukić, Nejra Zejnullahu-Suljagić, Amir Joldo, te Emina Vatrić.

Drugu federalnu listu vodite će Jasna Duraković, dok su iza nje Fuad Abaspahić, Samir Suljević, Ljubica Pihljak, Alan Šerak, Radivoj Jadrić, Dragan Duvnjak, Dino Nikšić, Amra Šabanović, Neven Kosorić, Leona Sabolek, Eldar Ridžal.

Na državnoj listi ima već nekoliko iznenađenja.

Vodit će je Saša Magazinović, a iza njega je povratnica u politiku Lidija Korać. Na broju tri je Dervo Sejdić a na četvroj poziciji je Haris Vranić.

Na državnoj listi SDP-a je još jedna povratnica – Edina Papo. Iza nje je Dijana Briga, a tu je i Jasmin Duraković, te Benjamin Soko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79