Izolatorij Opće bolnice trebao bi biti formiran do 20. decembra

Vršilac dužnosti ministrice zdravstva Kantona Sarajevo Jasna Agić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić, v. d. direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” prof.dr Ismet Gavrankapetanović i voditelj Infektivnog odjela Opće bolnice Ednan Drljević obišli su danas radove na formiranju izolatorija u prostoru bivše garnizone ambulante u krugu Opće bolnice, koja će biti namijenjena liječenju Covid-19 pozitivnih pacijenata.

Radi se o realizaciji aktivnosti koje Vlada Kantona Sarajevo provodi u okviru borbe protiv pandemije koronavirusa, u čiju realizaciju je uključen i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U toku su građevinski radovi na osposobljavanju izolatorija koji će raspolagati sa više od 100 kreveta, nakon čega će se pristupiti opremanju neophodnom medicinskom i drugom opremom.

Ministar Kapidžić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova istakavši da bi, prema očekivanjima, izolatorij trebao biti formiran do 20. decembra ove godine.

– Radovi su uveliko u toku, sve se radi prema projektu. UNDP, izvođačka firma i projektant posao vode u dobrom smjeru – rekao je Kapidžić te za deset dana najavio novi obilazak radova.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79