Izolatorij u Podhrastovima skoro popunjen, novi još uvijek nije spreman: Projekat adaptacije nije bio usaglašen sa strukom

Danas u popodnevnim satima upriličena je posjeta prostora koji namijenjen za izolatorij a nalazi se u krugu Opće bolnice.

U sastavu delegacije su bili predstavnici Zavoda za izgradnju KS, Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva KS i Opće bolnice.

Predstavnica ministarstva zdravstva je dala preporuke o tome kako izolatorij mora izgledati.

Delegacija se složila da je prostor dobar ali ga treba urediti prema preporukama medicinske struke, oni moraju reći kako treba taj prostor da izgleda i šta da sadrži.

Svi direktori će sutra u 9 sati imati sastanak sa premijerom Vlade KS gdje će usaglasiti daljnje korake, obzirom da projekat koji je uradio Zavod za javno zdravstvo o adaptaciji prostora ne odgovara i najvjerovatnije će se morati korigovati prenosi PressMedia.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79