Izraelska ambasadorica održala sastanke s Dodikom, Cvijanović i Čovićem

Izraelska ambasadorica održala sastanke s Dodikom, Cvijanović i Čovićem


Izraelska ambasadorica u Bosni i Hercegovini, Galit Peleg, susrela se s predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, te članicom Predsjedništva BiH, Željkom Cvijanović, kako bi raspravljala o situaciji na Bliskom istoku, i pravu Izraela na zaštitu svojih građana.

Sastanak je naglasio hitnu potrebu za dijalogom i težnjom mirnim rješenjima.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o projektima obnovljive energije te mogućim izraelskim investicijama u Republici Srpskoj putem Ekonomske komore Države Izrael u BiH. Dodik je izrazio predanost produbljivanju saradnje s Izraelom na različitim područjima.

Ambasadorica Peleg susrela se i s predsjednikom HDZ-a BiH, Draganom Čovićem, koji je pružio obrazloženje političke situacije u BiH, ističući potrebu za stabilnim političkim dijalogom i značajnim koracima na europskom putu.

Poseban fokus bio je na energetskoj diverzifikaciji i projektu Južne plinske interkonekcije, naglašavajući njegovu važnost za energetsku neovisnost BiH.

Peleg je izrazila podršku Izraela Čovićevim naporima u poboljšanju energetske nezavisnosti BiH, izražavajući iščekivanje nastavka ekonomske saradnje i očuvanja odličnih odnosa između dviju zemalja.

Tokom sastanka, Čović je izrazio svoje suosjećanje prema potrebi Izraela da zaštiti svoje građane, pokazujući međusobno razumijevanje u pogledu sigurnosnih izazova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija