Izraelski premijer: “Ko ima dozvolu za oružje, vrijeme je da ga počne nositi”

 

Premijer Izraela Naftali Bennett ponovo se obratio javnosti nakon novog napada u Izraelu te je poručio kako su sve sigurnosne agencije trenutno angažovane kako bi priveli eventualne napadače prije nego što izvedu nove napade na teritoriji Izraela.

U poruci koja je emitovana javnosti u Izraelu, Bennett je pojasnio kako je izraelska policija prešla na režim predviđen za vanredne situacije te je poručio kako će dobiti podršku Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

“Nakon perioda zatišta, dolazi do erupcije nasilja onih koji žele da nas unište, onih koji žele da nas povrijede pod svaku cijenu i čija mržnja prema Jevrejima ih izjeda. Spremni su da umru samo kao mi ne bismo živjeli u miru”, rekao je Bennett.

Poručio je kako trenutna sigurnosna situacija predstavlja veliki izazov za Izrael.

“Ovo je veliki izazov za naše sigurnosne službe i situacija koja zahtijeva kreativnost od sigurnosnih struktura. Moramo se prilagoditi novoj prijetnji te preuzeti kontrolu na terenu kako bi osujetili napade prije nego što se dogode”, poručio je premijer Izraela.

Na kraju, Bennet je objasnio šta očekuje od građana Izraela u narednim danima.

“Šta se očekuje od vas, izraelskih građana? Budnost i odgovornost. Ko ima dozvolu za oružje, sada je vrijeme da ga nosi”, zaključio je Bennett.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79