Izuzimanje snimaka videonadzora: Pripadnici SIPA-e vrše uviđaj u zgradi OSA-e i FUP-a

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbi Tužilaštva BiH započeli uviđaj u zgradi Obavještajno – sigurnosne agencije BiH (OSA) u kojoj je smještena i Federalna uprava policije (FUP), saznaje portal “Avaza”.

Prema informacijama “Avaza“, pripadnici SIPA-e izuzimaju videosnimak iz OSA-e kako bi se provjerilo šta je prošle sedmice u ovoj policijskoj agenciji radio Denis Prcić, vlasnik Američkog univerziteta u BiH.

Prcić je inače pod istragom Tužilaštva BiH zajedno sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem a u vezi s izdavanjem diplome s Američkog univerziteta upravo Mehmedagiću.

Prema informacijama do kojih je došao “Avaz”, Prcić je prošle sedmice boravio skoro sat u ovoj policijskoj agenciji, a s obzirom na to da je osumnjičen, pitanje je kojim povodom se sastao sa Osmanom Mehmedagićem.

Denis Prcić je jučer ispitan u Tuzli u svojstvu osumnjičenog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79