IZVEO 30 PLJAČKI, POBEGAO IZ ZATVORA I POZNAT JE CELOM SVETU ZBOG LUDAČKOG PODVIGA U NOVOM SADU, ALI NE MOŽE DA MU SE SUDI IZ BIZARNOG RAZLOGA

Suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu (48) koji je optužen za 30 razbojništava, ponovo je odloženo suđenje u novosadskom Višem sudu, i ovaj put iz istog razloga.

Suđenje je opet odloženo jer je okrivljeni, odmah po ulasku u sudnicu, izjavio da se ne oseća dobro, da se preznojava i požalio se na visok pritisak.

Sudija Rade Kalajdžija je zbog toga zamolio sudskog veštaka medicinske struke da u sudnici pregleda Radovanovića.

– Okrivljenom je izmeren pritisak 168 sa 98, dok je puls 100 – izjavio je dr Vladimir Pilija posle pregleda i razgovora sa Radovanovićem.

Imajući u vidu ove vrednosti arterijskog pritiska i ubrzan rad srca, okrivljeni nije sposoban i privremeno je sprečen da učestvuje u glavnom pretresu. Posle toga suđenje je odloženo.

Nastavak je zakazan za 28. januar 2019. godine, prenosi novosadski portal 021.

Podsetimo, suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu, koji je uhapšen pretprošle godine u Solunu, odloženo je i u septembru jer se njegov branilac tada nije pojavio.

Prethodno je suđenje još dva puta odlagano jer se Ginis nije osećao dobro. Na ročištu u aprilu, u sudnici se požalio na visok pritisak.

Bio zdrav dok je bio u bekstvu

Kako je tada rekao, dok je bio u bekstvu, bio je zdrav.

– Sada je bolje nego prošli put, ali nemam koncentraciju da iznesem obranu. Četiri meseca sam bio u rupi dva sa dva, a pre hapšenja nisam imao problema – rekao je Radovanović.

Mesec dana kasnije, takođe je tvrdio da se ne oseća dobro i da zbog osećaja gubitka vazduha i usplahirenosti, nema koncentraciju, tresu mu se ruke i ima aritmiju.

Ginis je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog 30 pljački, pa se sada ponavlja suđenje.

Krivični postupak protiv Ginisa je pravosnažno okončan 2014. godine. Posle višegodišnjeg bekstva uhapšen je krajem 2016. godine u Solunu.

Ginis je pre toga bio u zatvoru 2009. godine, kada je prilikom posete zubaru pobegao zatvorskim čuvarima.

Spektakularno bekstvo

On je tada imao zakazano kod zubara i dovezen je “maricom” pred ordinaciju. Po izlasku iz vozila uspeo je da se oslobodi i odgurne čuvare, te otrči nekoliko desetina metara i sedne na motor na kom ga je čekao saučesnik, koji ga je odvezao u nepoznatom pravcu.

Inače, zbog razbojništava i krađa u zatvoru je već proveo šest godina.

“Proslavila” ga vožnja “jugom” preko srušenog mosta

Novosađani se proslavio se devedesetih godina kada je i dobio nadimak Ginis.

On je preko lukova srušenog Žeželjevog mosta prvo provozao bicikl, a zatim i “jugo”. Na kraju je navodno bio spreman da to učini isto učini malim kamionom, ali ga je policija sprečila u tome.

Ovim vožnjama navodno se upisao u Ginisovu knjigu rekorda zbog čega je dobio taj nadimak.

 

 

Crna hronika/RAS Srbija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79