Izvinjenje porodice profesora koji je napao direktoricu i pedagogicu škole: Molimo za brzi i potpuni povratak mira i spokoja na tuzlanske ulice

Kao obitelj počinitelja napada na djelatnike Gimnazije “Ismet Mujezinović” dijelimo svu bol s porodicama žrtava i želimo uputiti želje za brzim i kompletnim oporavkom žrtvama

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

Nakon nemilog događaja koji je šokirao građane Tuzle, ali i region, oglasio se i Enver Isabegović brat profesora Fuada Isabegovića koji u ime porodice upućuje iskreno žaljenje zbog svega što se desilo.

Javno izvinjenje prenosimo u cijelosti:

“Porodica Isabegović želi ovim putem uputiti javno izvinjenje: Žrtvama bezumnoga čina nasilja u prostorijama Gimnazije “Ismet Mujezinović” 16. januara ove godine, obiteljima žrtava, svjedocima nesretnih događaja, učenicima Gimnazije i svim sugrađanima koji se zbog navedenih događaja osjećaju manje sigurno u svojem gradu. Kao obitelj počinitelja napada na djelatnike Gimnazije “Ismet Mujezinović” dijelimo svu bol s porodicama žrtava i želimo uputiti želje za brzim i kompletnim oporavkom žrtvama. Želimo da procesi koji će uslijediti nakon završetka istrage navedenih nemilih događaja donesu osjećaj pravde žrtvama i njihovim porodicama ali i nadamo se prilici da član naše familije koji je okrivljen za bezumne radnje dobije priliku da uz institucionalnu pomoć riješi probleme za koje smo sigurni da su glavni povod za sve što se desilo.

Kao porodica koja već generacijama živi na prostoru Tuzle, i kao pojedinci koji smo uvijek pokušali pridonositi prosperitetu grada i naših sugrađana u okviru svojih mogućnosti, želimo uputiti i iskreno izvinjenje svim sugrađanima koji se uslijed ovih događaja osjećaju manje sigurno u našemu gradu. Molimo za brzi i potpuni povratak mira i spokoja na tuzlanske ulice, trgove, u avlije i domove. Želimo iskoristiti ovu nemilu priliku da apeliramo na relevantne gradske, kantonalne, entitetske i državne institucije da osiguraju sigurniju budućnost učenicima naših škola i osoblju koje radi u istima i da uvedu mehanizme koji bi onemogućili da se slični događaji ponove negdje drugdje u budućnosti, sa drugim akterima. Također se izvinjavamo se što nismo ranije stupili u direktan kontakt sa obiteljima žrtava. Protekli dani su bili šokantni i stresni i za našu familiju te smo trebali vremena da shvatimo i prihvatimo što se i kako desilo. Zahvaljujemo na razumijevanju za neizmjernu tugu i bol.” Porodica Isabegovć.

Podsjećamo, Fuad Isabegović 16. januara 2019. godine oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao je u školu noseći čekić – macolu, odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prijelomom lobanje.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prijelomom tjemene kosti.

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije, ali su ga dvojica zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine s napadom.

Direktorica Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić zadobile su teške tjelesne povrede, operirane su u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla i u stabilnom su stanju, prenosi Tuzlanski.ba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments