IZVJEŠTAJ FUP-A: NASTAVLJA SE KRAĐA VOZILA U FBIH

Na području Federacije BiH tokom proteklog vikenda ukradeno je pet motornih vozila, navedeno je u izvještaju Federalne uprave policije (FUP).

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom ovog perioda na području Federacije BiH registrovano je 119 krivičnih djela. Od toga je evidentirano sedam razbojništava, 43 teške krađe (od toga pet vozila), 16 krađa, 12 nasilja u porodici, tri oštećenja tuđe stvari, jedno izazivanje opće opasnosti, četiri ugrožavanja sigurnosti, te 33 ostala krivična djela.

Evidentirana su 72 slučaja narušavanje javnog reda i mira u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, a dok za četiri nije utvrđen stepen povreda.

Dogodile su se 144 saobraćajne nezgode, u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne povrede, a 29 osoba je lakše povrijeđeno. Za dvije osobe nije utvrđen stepen povreda.

Uhapšeno je 78 osoba, od čega je 55 zadržano.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments