Izvršeni su pretresi na više lokacija u Sarajevu: Slobode su lišena dva lica

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode akciju kodnog naziva „Partner“ s ciljem dokumentovanja krivičnog djela „Trgovina ljudima“ iz člana 201a stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevu kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Slobode su lišena dva lica i to: N.O. rođen 1980.godine i S.A. rođen 1986.godine, obojica iz Đurđevika. Isti su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS oba osumnjičena će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo piše Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79