Izvršitelji upali u kuću Halida Muslimovića zbog duga od 32.500 eura a on švorc!

Sudski izvršitelji htjeli su 6. februara da oduzmu pokretnu i nepokretnu imovinu pevaču Halidu Muslimoviću, kako bi na taj način isplatili dug prema Erminu Erku Elezoviću od 32.500 eura, piše Kurir.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Međutim, postupak je bio neuspješan jer bosanski pjevač u svom domu u Prijedoru nema nikakvu imovinu, navode.

Kod Osnovnog suda u Prijedoru u toku je izvršni postupak tražioca izvršenja Elezović Ermina iz Jagodine protiv izvršenika Halida Muslimovića iz Prijedora radi naplate novčanog potraživanja. Obavještava se tražilac izvršenja (Ermin) da prilikom izlaska na lice mesta sudski izvršilac nije našao pokretne stvari koje mogu biti predmet zapljene. Tražilac izvršenja može u roku od tri mjeseca da predloži ponovno sprovođenje pljenidbe tako što će predložiti novi predmet i sredstvo izvršenja – stoji u zaključku sudije Vanje Mehadžić.

Podjsetimo, spor između bosanskog pevača i njegovog saradnika iz Jagodine star je skoro 30 godina, pošto traje od 1992. godine.

Osnovni sud u Prijedoru donio je odluku o usvojenju zahtjeva za izvršenje koji je podnio Ermin Erko Elezović, a po kojem Halidu Muslimoviću treba da se popišu, procjene i prodaju sve pokretne stvari radi naplate potraživanja od 32.000 eura.

Prijedorski sud ustanovio je da ne postoji drugi način da Muslimović isplati dug prema Elezoviću star skoro 30 godina, te da je neophodno da se oduzmu pokretne stvari iz njegovog domaćinstva, kao i vozni park, i da to bude prodato na aukciji.

Ermin je uplatio neophodna sredstva po ugovoru, ali pevač navodno nikada nije ispoštovao svoj dio dogovora. Zbog toga je Elezović podnio tužbu, a Apelacioni sud je presudio da je Muslimović dužan da mu plati 32.500 eura odštete. Halid je to uporno izbjegavao, pa je Ermin zatražio da mu se zapljeni imovina i tako naplati svoje potraživanje.

Bosanska zvijezda je nedavno ugasila izdavačku kuću „Haliks“, iako je ona odlično poslovala, kako bi izbegao plaćanje svojim povjeriocima, naveli su nedavno mediji.

Podsjetimo, Halid je jednom za bosanske medije istakao da je cela priča izmišljena od strane Ermina Elezovića.

Ma, kakvo oduzimanje imovine? Ermin Elezović laže i blefira. Čovjek mi duguje pare koje sam pozajmio kad je meni bilo najteže, za vrijeme rata. Sud je prihvatio neke stvari koje nemaju veze s tim postupkom. Bio sam nemoćan u Jagodini i oni su radili šta su htjeli. Došlo je do toga da oni to ne mogu realizovati. On je jedan običan krpelj, lešinar, laže – rekao je Halid za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79