Izvučeno tijelo muškarca kojeg je ubila mina kod Lukavca

Tijelo nastradalog muškarca izvučeno je iz minskog polja na lokalitetu Trepale, MZ Devetak, na području Lukavca, a sve ukazuje na to da ga je usmrtila mina, saznaju “Nezavisne novine” nezvanično.

Muamer Husilović, šef Odsjeka za deminiranje u Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ), potvrdio je nam je da je završena aktivnost koju su počeli jutros.

“Tijelo je predato organima koji se bave istragom. Nadležni MUP će dalje nastaviti uviđaj i oni će dati konačne informacije o svemu”, rekao je Husailović za “Nezavisne novine”.

Podsjetimo, kako je juče prijavljeno, službenici Civilne zaštite grada Lukavca i policije pronašli su tijelo mušarca koji je nastradao i nalazi se u krugu minskog polja.

“On je navodno napustio kuću u nedjelju, a nestanak je policajcima prijavila njegova kćerka u utorak”, naveli su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79