‘Ja sam Rahima i tražim Srbina koji je spasio nas četvoro muslimana ‘92.’

Rahima Hamzić, Bošnjakinja rodom iz Gračanice, oglasila se putem društvenih mreža tražeći Srbina koji je nju i još troje ljudi spasio iz pakla rata. Kako je navela u svojoj objavi, on ih je u julu 1992. godine prevezao iz bjeljinskog naselja Bukreš sve do Sremske Mitrovice, odakle su dalje otišli na bezbjednu teritoriju.

– Zovem se Rahima Hamzić. Tražim gospodina srpske nacionalnosti, koji je za vrijeme rata bio taksista sa autom crvena zastava 101, u Bjeljini. On je jula mjeseca 1992. godine spasio nas četvoro muslimana iz mahale Bukreš. Prebacio nas je iz Bjeljine u Sremsku Mitrovicu, rizikujući svoj život – napisala je Rahima na Instagram stranici “Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG”.

I danas, 30 godina kasnije, ona je neizmjerno zahvalna ovom nepoznatom muškarcu.

– Ako je preživio rat i sazna za ovu poruku, obradovala bih se da mi se javi – poručila je Rahima na kraju svoje objave, koja je u kratkom roku postala viralna na društvenim mrežama, ali i potvrda da se i u ratu, uprkos svim strahotama, može biti i ostati čovjek!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79