Jači zemoljotres pogodio Hrvatsku, osjetio se i u BiH: Kao da je granata pukla kraj mene

Iako je prva procjena govorila o potresu magnitude 4.7 po Richteru, Seizmološka služba izvijestila je da se radilo o magnitudi 4.2

Noćas, oko 2 sata poslije ponoći, Baniju je zatresao prilično jak potres koji se osjetio u cijeloj središnjoj Hrvatskoj, ali i u BiH te sloveniji. Tlo se, kako prenose seizmološke službe i građani, treslo desetak sekundi.

Iako je prva procjena EMSC-a govorila o potresu magnitude 4.7 po Richteru, Seizmološka služba izvijestila je da se radilo o magnitudi 4.2. Epicentar je bio između Siska i Petrinje. Hipocentar je bio na dubini od 10 km.

Intenzitet u epicentru potresa iznosio je V-VI stupnja EMS ljestvice, javila je Seizmološka služba Hrvatske.

Zasad nema izvještaja o štetama.

Pola sata kasnije, u 2:27, na Baniji se osjetio još jedan slabiji potres. Seizmološka služba javlja da se radilo o potresu magnitude 2.8 po Richteru.

Prema komentarima koje su građani ostavili na stranici EMSC-a, potres se osjetio Zagrebu, Petrinji, Sisku, Bjelovaru, Varaždinu, Samoboru, Krapini, Stubičkim Toplicama, Karlovcu, Dugom Selu, Sokolovcu… Mnogi navode da ih je zemljotres i probudio.

“Vrlo jako, moralo biti preko 5”, “Strašan osjećaj. Kuća se njihala kao na vjetru”, “Ovaj je kao da je granata pukla kraj mene”, “Jak udar”, “Jako ljudi moji, jakooooo do kada Bože moj”, “Ljuljalo i treslo”, “Kuća se tresla, ormari škripali i tresli se. Užas, svi smo poskakali iz kreveta. Jako neugodno”, samo su neki od komentara građana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79