Jajce bi moglo dobiti luksuzni hotelski kompleks vrijedan 150 miliona KM

U Jajcu je prezentovan projekat “Hotel Jajce Lake Resort”, kojima je predviđena izgradnja smještajnih kapaciteta hotelskog i apartmanskog tipa sa 207 soba, te niz atraktivnih pratećih sadržaja.

S ciljem upoznavanja sa projektom čija bi realizacija imala veliki značaj za općinu Jajce, kao i za razvoj turističke ponude grada predstavljanju projekta prisustvovali predstavnici Općine Jajce, JU Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Ministarstva prostornog uređenja FBiH, Zavoda za zaštitu spomenika, investitora Manazel Al Reef d.o.o. Sarajevo i tim kompanije Bosna inžinjering d.o.o. kao agenta investitora

Kako je naglašeno tokom prezentacije, projektom se predviđa aktivacija dijela jezerskog priobalja u funkciji izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa s 4 zvjezdica ukupne površine 32.025 m2 koji se sastoji od nekoliko funkcionalnih cjelina: Luxury, Health Spa&Fitness Centre i Luxuryy Apartments.

Vrijednost investicije, prema detaljnim procjenama troškova i studijama izvodljivosti, iznosi 75.913.000 eura, što je privuklo pažnju nekoliko međunarodnih brendova među kojima su Hilton International, Accor Hotels i Swiss International Hotels. Istaknuto je da se predviđa vrhunska materijalizacija, te primjena najsavremenije opreme i tehnologija, uz respektabilan odnos prema prirodnom okruženju, kroz tretman otvorenih prostora kao parkovskih, sa posebnim odnosom prema jezerskom priobalju.

S obzirom na to da je navedeni projekat planiran na lokalitetu Plivskih jezera sa kompleksom mlinica na Plivi, inače zaštićenog područja i nacionalnog spomenika, razgovaralo se i o nadležnostima za pokretanje procedura za izdavanje potrebnih dozvola, te o potrebnim saglasnostima.

Imajući u vidu broj smještajnog kapacita i cjelokupni sadržaj ovog luksuznog hotelskog kompleksa i njegov izgled, Općina Jajce je iskazala zainteresovanost za realizaciju projekta, a sve u cilju razvoja turističke ponude na području općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79