Jak vjetar i sniježni nanosi otežavaju saobraćaj

Zbog jakog vjetra u jugozapadnim krajevima mogući su nailasci na sniježne nanose. Na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Driniupozoravamo na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina. Na ostalim dionicama kolovoz je mjestimično vlažan. Zbog niske temperature moguća je poledica, pa pozivamo na pojačan oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima i na planinskim prevojima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog loših uslova za vožnju na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t. na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvorobustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79