Jakupović: Policajac mi je podmetnuo kesice! Pretučen sam, udarali su me palicama

Dana 02.05.2021.godine oko 22,45 sati u mjestu Ovnak, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila – PS Travnik izvršili su kontrolu motocikla marke Yamaha, kojim je upravljao E.J. rođen 1990.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog su pronađena 2 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i jedan zamotuljak biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Prilikom kontrole motocikla utvrđeno je da isti ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju, te je oduzet u skladu sa važećim zakonskim propisima izjavili su iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Zeničanin Elvis Jakupović koji je, kako tvrdi, pretrpio policijsku brutalnost.

Jakupović Elvis za naš portal objasnio je cijeli nemili događaj, u kojem priznaje da se nije zaustavio na policijsko upozorenje, nastavio je upravljati svojim motociklom.

Elvis u Travniku nije htio stati na policijsku naredbu jer motocikl nije bio registrovan a on nije imao položen vozački ispit. Kriv je za taj prekršaj i za njega će odgovarati, ali za drogu neće, kako kaže. Nakon potjere, Elvis je pokušao pobjeći ali nije uspio. Policijski službenici su ga zaustavili, priveli i kako on kaže pretukli.

“Želim da upoznam javnost kakvu današnju policiju imamo, kako štite građane tj ne štite. Prije 2 noći sam krenuo na benzinsku pumpu da naspem goriva u svoj motor. Tu sam primijetio policiju patrolu. Nisam zaustavljan, skrenuo sam u taj put lijevo. Upalili su zvučnu sirenu. Pokušao sam da pobjegnem, javnost će vidjeti i zbog čega. Ja nisam smio da dođem u njihove ruke. Bježao sam motorom, ostavio sam motor. Pokušao sam pješke pobjeći. Uhvaćen sam tu.

U jednom momentu su pronašli dvije kesice u kojima se nalazila bijela materija. Ja ni sad ne znam šta je to. Dvije kesice, odgovorno tvrdim da nisu moje. Da su podmetnute od strane policajca Husića. Pristat ću na sve da se potvrdi da nisu moje.

Došla je dosta patrola. Pretučen sam palicama od strane inspektora Hodžića i Lovrića koji su me čitavo vrijeme tukli palicama. Odvezena sam u PU Han Bila pa u Travnik. Pretučen sam, imam vidne povrede, sve ću dokazati. Želim da zamolim javnost da reaguju, da se ovo ne dogodi nikome drugom, jer nisam ni prvi ni zadnje kome će se ovo dogoditi” – izjavio je Elvis Jakupović za naš portal.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79