Janša pozvao Slovence da se naoružaju

Bivši slovenski premijer Janez Janša komentarisao je uvođenje graničnih kontrola na slovenskim graničnim prijelazima i samu migrantsku krizu, te je pozvao Slovence da se naoružaju.

– Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno, započinje Janša svoj poziv na društvenoj mreži X.

Navodi da su pametni shvatili poziv, a ostali će “vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih osobno u slučaju terorističkih napada”.

Janša navodi da su to državni zvaničnici koji od juna ignorišu pozive Slovenske demokratske stranke (SDS) – na čijem je čelu upravo Janša – o sazivu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se raspravljalo o mjerama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima.

– Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susjedima samo preusmjeravaju protok ilegalaca s prometnica u vagone, dodao je Janša.

Prozvao je i sadašnjeg ministra obrane Marjana Šarca navodeći da on svoj resor vodi kao reality show.

Bivši premijer Slovenije navodi da se svijet promijenio u posljednjoj deceniji, te da su potkopani vrijednosni temelji zapadne civilizacije.

– Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proterorističke jezgre u evropskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana. Posljednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan, dodao je.

Na kraju objave Janša navodi da su tri stvari jasne:

1. S velikom vjerovatnoćom možemo očekivati ​​zaoštravanje sigurnosne situacije.

2. Sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procjene, pripreme i djelovanje.

3. Svatko je dužan učiniti sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje obitelji i domovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79