Jasmin Mulahusić pušten da se brani sa slobode

Sud Bosne i Hercegovine pustio je na slobodu Jasmina Mulahusića, a nisu mu određene ni mjere zabrane.

Sud je odbio prijedlog Tužilaštva BiH da se Mulahusiću odredi pritvor.

Mulahusić je rođen 1976. godine u Luksemburgu, državljanin je BiH i Luksemburga, a osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i tereti se za krivična djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Mulahusića su u subotu lišili slobode policijski službenici Granične policije BiH, a Tužilaštvo ga dovodi u vezu i s terorističkim aktivnostima. Pritvor je predložen, kako su naveli, zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

“Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu s osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama. Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti Bosne i Hercegovine – navode iz Tužilaštva BiH.

Državljanin Luksemburga Jasmin Mulahusić zadržan je na graničnom prijelazu Bosanski Brod u subotu po nalogu Tužilaštva BiH, a na teret mu se stavlja širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

Mulahusić vodi desetine profila na kojima kreira fotomontaže i videe u kojima diskreditira novinare i političare koji nisu po volji njegovim nalogodavcima. Iznosi stavove bliske SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79