Jasmin Terović napustio SDA: U stranci ne postoji stvarna volja za promjenama na bolje, sve više mjesta ima samo za podobne

Terović je također naglasio kako je svojim postupcima, rukovodstvo pokazalo nepoznavanje funkcioniranja općinskih organizacija koje predstavljaju temelj funkcioniranje stranke.

Član Općinske organizacije SDA Centar u Sarajevu te bivši direktor KJKP Tržnice-pijace Jasmin Terović, odlučio je napustiti ovu stranku te je zatražio brisanje iz svih stranačkih evidencija.

Sada već bivši član SDA, u pismu koje je uputio Općinskoj organizaciji SDA Centar, naveo je kako je nekoliko puta pokušao ukazati na činjenice koje su dovele do izbornog kraha ove stranke.

“Vjerujući da će se nakon brutalnog poraza na posljednjim lokalnim izborima na području Kantona Sarajevo, a i šire, SDA izvući pouke i prepoznati krivce koji su doprinijeli gubitku povjerenja građana, te da će se novim kadrovskim rješenjima pokušati vratiti ugled SDA i povjerenje građana, kao dugogodišnji predsjednik Općinske organizacije, potpredsjednik Kantonalnog odbora, u nekoliko navrata sam pokušao na organima stranke ukazati na ključne činjenice koje su dovele do izbornog kraha nakon čega sam i podnio ostavku na poziciji člana Kantonalnog izvršnog odbora”, naveo je Terović.

Osvrnuo se i na odlaske istaknutih članova organizacije SDA Centar te je naglasio kako su svi ukazivali na kadrovske promjene koje stranka mora izvršiti.

“Naime, u proteklom periodu stranku su napustili mnogi istaknuti članovi Općinske organizacije Centar, koji su u više navrata na izbornim listama dokazali izborni legitimitet osvojivši ogromno povjerenje građana. Kao razloge napuštanja navodili su da vrh SDA ne želi da shvati da je neophodno uraditi kadrovske i svake druge reforme unutar stranke kako bi vratili povjerenje građana”, navodi se u pismu.

Istakao je kako su izborni unutar Općinske organizacije SDA Centar provedeni protivno pravilima izbornog postupka.

“Brojni dugogodišnji članovi i predsjednici mjesnih odbora, te ja lično, nismo obaviješteni, a ni pozivani na izborne skupštine mjesnih odbora kako bismo ostvarili statutarno pravo da učestvujemo u samom izbornom postupku i biramo novo rukovodstvo Općinskog odbora”, poručio je Terović.

Terović je također naglasio kako je svojim postupcima, rukovodstvo pokazalo nepoznavanje funkcioniranja općinskih organizacija koje predstavljaju temelj funkcioniranje stranke.

“Evidentno je da ste reducirali i unaprijed napravili selekciju članova koji će učestvovati u izbornom postupku, što je jasna poruka da ne prihvatate članove koji drugačije razmišljaju i ukazuju na nesporne i već svima poznate probleme i pojave unutar SDA. Istovremeno, svojim postupcima pokazali ste jedno potpuno nepoznavanje vođenja i funkcionisanja Općinske organizacije kao temeljne organizacije stranke koja po svom djelovanju treba da bude najbliža članstvu i svim drugim građanima”, stoji u pismu Terovića.

Na kraju, objasnio je kako je razlog odlaska i taj što u SDA ima mjesta samo za podobne, prenosi Klix.

“Poštujući lična ubjeđenja, a istovremeno znajući da u SDA ne postoji stvarna volja za značajnim promjenama na bolje, i da sve više mjesta ima samo za podobne, odlučio sam napustiti SDA, te vas ovim putem obavještavam i tražim da me izbrišete iz evidencije članstva”, stoji u zaključku pisma Jasmina Terovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79