Jasmina Bureković dobila 3 godine robije zbog prevare kojom je sebi uzela 67.358,79 KM

Sud Bosne i Hercegovine je donio prvostepenu presudu kojom je optužena Jasmina Bureković proglašena krivom za počinjenje produženog krivičnog djela prevara u službi iz člana 222. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), sve u vezi sa članom 54. KZBiH., saopćeno je iz Suda BiH.

Sud je optuženoj izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri (3) godine.

Optužena Jasmina Bureković je proglašena krivom što je kao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine, u periodu od januara 2010. do kraja 2019. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist podnosila lažne obračune, odnosno lažne naloge za isplate, na koji način je dovela u zabludu ovlaštene osobe da izvrše nezakonite isplate, pribavivši tako za sebe protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 34.440 eura, u protuvrijednosti od 67.358,79 KM, za koji iznos je oštećena Regulatorna agencija za komunikacije BiH, ujedno i budžet BiH.

Istom presudom se navedena imovinska korist oduzima od optužene.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba vijeću Apelacionog odjeljenja Suda BiH u roku od 15 (petnaest) dana od prijema pismenog otpravka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79