Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se u Sarajevu

Prilikom usuglašavanja spiska zvanica između familija Izetbegović i Humačkić desilo se krupan nesporazum koji je bio na rubu incidenta

Jasmina Izetbegović, kćerka najmoćnijeg bošnjačkog bračnog para Bakira i Sebije Izetbegović udaje se za mjesec. Ona je jučer putem svojih društvenih mreža ukorila medije i široku javnost zbog zanimanja za njenu udaju, piše Avaz.

Kako smo jučer pisali, Jasminin odabranik je Ćamil Humačkić, mladić porijeklom iz Stoca koji živi i radi u Berlinu.

Nakon informacija da se udaje, oglasila se Jasmina Izetbegović: Ne petljam se u tuđe živote

O budućem mladoženji se također zna da potiče iz ugledne stolačke familije, da mu je otac bio dugogodišnji direktor najpoznatijeg hercegovačkog poljoprivrednog kombinata “Hepok”. Humačkić sa starijim bratom u Njemačkoj vodi uspješnu informatičku firmu.

Prema informacijama iz krugova bliskih mladencima oni u posljednje vrijeme uglavnom borave u Stocu gdje budući mladoženja ima porodičnu kuću i imanje. Navodno se nakratko pojave u Sarajevu, gdje se nedavno Jasmina “ponovila” luksuznim stanom u ekskluzivnoj zgradi izgrađenoj preko puta “posla” njene majke Sebije, Univerzitetskog Kliničkog centra. Jasmina, grafička dizajnerka po struci, uselila se u stan od 100-ak kvadratnih metara čija se tržišna cijena kretala blizu pola miliona KM.

Svadba je zakazana za 28. avgust, a bit će upriličena u velikoj bašti sarajevskog hotela “Evropa”. Mladence i zvanice zabavljat će sarajevska grupa “Hari Mata Hari”.

Prilikom usuglašavanja spiska zvanica između familija Izetbegović i Humačkić desilo se krupan nesporazum koji je bio na rubu incidenta. Sebija Izetbegović je, tvrdi se, prekrižila je ime Salmira Kaplana, bivšeg federalnog ministra kulture i aktuelnog poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH, koji je blizak rođak mladoženje Humačkića i kao takav uvršten na spisak njegovih zvanica.

Oglasila se kćerka Izetbegovića: Na slici ja kako se aktivno bavim svojim životom i još aktivnije ne petljam u tuđe

Kaplan, također rođen u Stocu, je već duže vrijeme u političkoj nemilosti vrha SDA, dakle i lidera stranke Bakira Izetbegovića, zbog čega nije bio rado viđen gost na svadbenoj svečanosti njegove kćerke. No “pregovarač” u ime mladoženjine familije je energično odbio mogućnoist da se eliminira Kaplana, ili bilo koga drugog sa njegovog spiska gostiju. Na kraju su Izetbegovići morali popustiti, pa će se Kaplan naći među pozvanim gostima u hotelu “Evropa”, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79