Jasminko Halilović kao premijer Kantona Sarajevo: Naša Stranka “gura” novo lice

regovori su u toku, a radi se o osnivaču i direktoru Muzeja ratnog djetinjstva

Edin Forto, Adnan Šteta i Semir Efendić – upravo su to imena koja su se prethodnih mjeseci spominjala kao budući premijeri Kantona Sarajevo.

Ali, sudeći prema informacijama Oslobođenja, trenutno se u Našoj stranci vode pregovori o potpuno drugom kandidatu. Riječ je o Jasminku Haliloviću, poduzetniku, te osnivaču i direktoru Muzeja ratnog djetinjstva.

Broj od 1.601 ubijene djece u Sarajevu nema potvrdu, neke smrti nisu zabilježene

Ukoliko vam ime zvuči poznato, znači da ste 34-godišnjeg Sarajliju vidjeli na prestižnoj Forbesovoj listi ‘30 ispod 30‘, koja okuplja najutjecajnije ljude na svijetu mlađe od 30 godina. On je ujedno i prva osoba iz Bosne i Hercegovine koja se ikada našla na toj prestižnoj Forbesovoj listi mladih svjetskih lidera.

Rođeni Sarajlija je djetinjstvo proveo u svom gradu, a završio je Prvu gimnaziju i Ekonomski fakultet.

Njegova ideja i realizacija Muzeja ratnog djetinjstva jedan je od razloga zašto je Halilović smješten na Forbesovu listu.

Prema izvorima bliskim Našoj stranci, u toku su pregovori da li će upravo on biti kandidat za poziciju premijera Kantona Sarajevo, te on još razmišlja da li će prihvatiti kandidaturu piše Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79