Javila se Rumunka iz Beča i poslala dvije fotografije kao dokaz da na snimci nije Danka Ilić

Austrijski sajt “Kosmo” tvrdi da je locirao jednu od dvije žene koja se pojavljuje na snimku iz Beča na kojem se vide dvije žene sa djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić.

Ta žena, Rumunka, tvrdi da na snimku nije Danka, već njena kćerkica, a “Kosmo” navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji.

Kako piše ovaj portal, novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Facebooku. Ona je, navode, rumunska državljanka i živi i radi u Beču. Bila je, kako kažu, “nervozna” kada je saznala šta se dešava.

“Šta da kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla”, izjavila je žena za “Kosmo”.

Foto: Kosmo

Razgovor s njom, piše “Kosmo”, bio je emotivan i težak jer je bila u šoku. Razmišlja, navode, samo o tome šta bi se moglo desiti da su je prepoznali na ulici i da je pozvana policija.

“Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim”, naglasila je mlada Rumunka za “Kosmo”.

Kada je bečka policija objavila posljednje saopštenje i medijske izvještaje sa fotografijama sumnjivih žena u Facebook grupi „ Balkanski ženski klub ” u kojoj ih traži cijela Austrija, članica grupe B. S. napisala je da je njena koleginica Rumunka u Beču živi i radi, vidi se na slici. Ovu priču je potvrdila i Bojana u intervjuu za “Kosmo” magazin:

“Moja koleginica je za vikend otputovala u Vels sa svojom majkom i njenom dvogodišnjom kćerkom. Dok je bila tamo, saznala je da se za njom traga u Beču zbog nestalog djeteta iz Srbije. Iako je snimak bio mutan, ona se uplašila i otišla u policiju u Velsu. Očigledno tamo nisu ozbiljno shvatili njene motive, pa se u Beč vratila nelagodno. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njeno lice, pozvala sam je i upozorila je. Bila je veoma uplašena jer nije lako kada nedužna osoba sazna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dijete. Dobro poznajem kćerku moje koleginice, kao i njenu majku koja brine o djetetu. Želim da se ovaj slučaj riješi na najbolji mogući način, a to znači da se mala Danka nađe živa i zdrava i vrati kući. Voljela bih i da pomognem koleginici da ne upadne u velike probleme”, rekla je za “Kosmo” B. S.

Foto: Kosmo

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova potjernica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79