Javio se Hamo o spornoj zemlji na kojoj hrvatska porodica traži rušenje džamije

Hamo Masleša tvrdi da je spornu zemlju legalno kupio od nasljednika i poklonio Islamskoj zajednici.

Masleša ističe da je zaključio ugovor o kupovini zemlje 15. januara 2016. s gospođom Tadić (rođenom Trlin) koja je bila jedini vlasnik parcele. Nakon toga, vlasništvo nad zemljom je zakonski preneseno na njega i upisano u Zemljišnoj knjizi.

Kasnije je, nakon što su mještani tražili lokaciju za izgradnju vjerskog objekta, odlučio pokloniti istu parcelu Islamskoj zajednici Konjic, a spor oko zemlje je počeo nakon toga, s porodicom Trlin podnoseći tužbu.

Međutim, sudovi su odbili tužbu porodice Trlin, potvrdivši vlasništvo Masleše i Islamske zajednice nad zemljom. Također, inspektor Federalne geodetske uprave je potvrdio da je sve u vezi s ovim slučajem bilo u skladu sa zakonom.

Masleša ističe da su sve tvrdnje o prijevari neutemeljene i da je on bio samo kupac parcele od zakonite vlasnice. Završno, navodi da su svi relevantni organi i sudovi potvrdili zakonitost njegovog vlasništva nad zemljom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79