Javna rasvjeta veliki je potrošač električne energije i bitna je stavka budžeta

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Javna rasvjeta je veliki potrošač električne energije, ali i ključan izvor za uštedu energije i postizanje energetske učinkovitosti. To je posebno važno za lokalne zajednice, s obzirom da su troškovi održavanja i potrošnja električne energije bitni dijelovi njihovih budžeta.

U Bosni i Hercegovini, postojeći sistemi javne rasvjete često su neoptimizirani, koristeći zastarjele tehnologije poput žarulja na bazi žive. Kompaktne fluorescentne žarulje i LED diode predstavljaju trenutno najbolje rješenje. LED tehnologija, koja koristi poluprovodničke diode za emitiranje svjetlosti uz minimalnu potrošnju energije, predstavlja revoluciju u osvjetljavanju.

U bliskoj budućnosti, LED tehnologija će zauzeti vodeće mjesto u osvjetljavanju kako privatnih tako i javnih objekata. Moderna regulacija omogućuje precizno upravljanje intenzitetom svjetlosti prema potrebama, što ne samo da smanjuje emisiju CO2 i svjetlosno zagađenje, već i reducira troškove energije i povećava sigurnost na ulicama.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Implementacija LED tehnologije ne samo da donosi ekonomske uštede već i doprinosi stvaranju “zelenog” imidža zajednice. Upravljanje javnom rasvjetom modernim tehnologijama pruža bolju uslugu građanima i korisnicima, osigurava efikasno održavanje te omogućava precizno mjerenje potrošnje energije i stanja rasvjete.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79