Javni novac se ne može koristiti za bogaćenje korumpiranih političara

 

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH oglasila se povodom reformi koje očekuju državu te su napomenuli kako se velika pažnja mora posvetiti reformi javnih nabavki.

Između ostalog, iz Ambasade SAD-a su naveli kako Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine mora usvojiti nacrt zakona koji je usklađen s međunarodnim pravilima.

“Bosni i Hercegovini je očajnički potrebna reforma javnih nabavki. Parlamentarna skupština BiH bi trebala učiniti pravu stvar i usvojiti dugo odlagani nacrt zakona usklađen s međunarodnim standardima i koji će donijeti više transparentnosti u proces javnih nabavki”, pojasnili su iz Ambasade SAD-a.

Također, naveli su kako se novac ne može koristiti za bogaćenje korumpiranih političara.

“Javni novac se mora koristiti za dobrobit građana, a ne za bogaćenje korumpiranih političara i javnih funkcionera”, saopćili su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79