Je li Sebija Izetbegović magistrirala? Tvrdi da fakultet nije odštampao diplome

Sebija Izetbegović tvrdi da je magistrirala, a danas je na svom Facebook profilu objavila uvjerenje o magistarskom radu.

Na uvjerenju se vide položeni ispiti i ispunjenje ostalih obaveza na postdiplomskom studiju iz Osnova medicinskih istraživanja – eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

– Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs, navodi se u dokumentu iz 5. juna 1996. godine kojeg je potpisao Nedžad Mulabegović, tadašnji dekan Medicinskog fakulteta.

Pored uvjerenja, Izetbegović je priložila i rješenje kojim se odobrava pristup informacijama po njenom zahtjevu, u kojem stoji da od 1.097 studenata postdiplomskog studija Univerziteta u Sarajevu – Medicinskog fakulteta, koji su uvedeni u matičnu knjigu magistranata, njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka.

Izetbegović u opisu ove objave objašnjava kako fakultet nije odštampao diplome niti pozvao studente da ih preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79