Je li “slučajno” nestala dokumentacija Gavrankapetanovića, a danas komisija zasjeda?

Nestanak kompletnog dokumentacije prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića izazvao je novo zapletanje u procesu imenovanja generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Dok ministar zdravstva FBiH, Nediljko Rimac (HDZ 1990), očigledno oklijeva da potvrdi odluku o imenovanju Gavrankapetanovića na tu poziciju, Upravni odbor KCUS-a već tri puta je potvrdio ovu odluku.

Međutim Rimac je odbijao da potvrdi tu odluku, uprkos pritiscima i sugestijama na prihvatanje iste.

Informacije sugerišu da su se brojni sastanci održavali tokom proteklih mjeseci, a da je Rimac često napuštao ove sastanke, ignorirajući potvrdu Upravnog odbora.

Prema navodima, prema saznanju Hayat.ba, danas će ponovo zasjedati komisija da, po ko zna koji put, utvrdi da li je ili nije, Gavrankapetanović uistinu najpodobnija osoba za tu funkciju.

Nove informacije ukazuju da je kompletna dokumentacija prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića iznenada nestala, iako je jasno pokazivala da ne postoje prepreke za njegovo imenovanje na poziciju generalnog direktora KCUS-a.

Ova situacija dodatno komplicira proces imenovanja, s obzirom na to da će komisija ponovno razmatrati Gavrankapetanovićevu kandidaturu, unatoč već tri puta potvrđenoj odluci o njegovom imenovanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79