Je li sramota što se 25 godina nakon rata na Koševu ne mogu igrati evropske utakmice

U Sarajevu svu krivicu prebacuju na Općinu Centar, koja je vlasnik stadiona, tvrdeći da nisu ispunili obećanja i obnovili stadion na vrijeme.

Fudbalski klub Sarajevo 8. avgusta igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige, a protivnik će biti poznat po završetku duela Bate Borisov – Rosenborg.

 

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uslove kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Iako je iz Sarajeva saopćeno da će se utakmica igrati na Bilinom Polju u Zenici, posljednje informacije govore da je u opciji i stadion Grbavica u Sarajevu, koji ispunjava uslove za odigravanje utakmice.

U Sarajevu svu krivicu prebacuju na Općinu Centar, koja je vlasnik stadiona, tvrdeći da nisu ispunili obećanja i obnovili stadion na vrijeme, dok iz Općine Centar kažu da se razočarani istupima FK Sarajevo jer su do sada imali korektnu saradnju i maksimalno im pomagali.

U međuvremenu su se oglasili i iz NSBiH, koji kažu da su sve znali u FK Sarajevo kao i u Općini Centar, uključujući i načelnika Ajnadžića

Naime, tokom mjeseca aprila i maja ove godine održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima Općine Centar i FK Sarajevo, a na kojem su predstavnici NS/FS BiH detaljno pojasnili uslove za III kategoriju i šta je potrebno dodatno uraditi na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, saopćeno je iz Saveza.

Pitali smo građane Sarajeva je li sramota što se ni 25 godina od završetka rata evropske utakmice ne mogu igrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” i ko je odgovoran za to, a evo šta su oni odgovorili.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments